Keira Knightley se pokusí nahradit Audrey Hepburn

09.06.2008 15:45

Los Angeles - Podle deníku Variety už brzy znovu na plátně ožije nevycválaná květinářka Líza Doolitle, jíž se ke slušnému vychování a nóbl móresům snaží kvůli sázce dovést profesor Higgins. Tentokrát ji ale neztvární Audrey Hepburn, nýbrž Keira Kinghtley.
Součástí připravovaného filmu My Fair Lady budou oproti starší verzi některé prvky z původní hry Pygmalion George Bernarda Shawa, která dala nejprve v roce 1956 vzniknout pódiovému muzikálu s libretem a texty Alana Jay Lernera a hudbou Fredericka Loewa.
Hrála v něm Julie Andrewsová a Rex Harrison - ten Higginse ztvárnil i v pozdějším filmu po boku Audrey Hepburnové. Slavný film vznikl v roce 1964, vzápětí vyhrál osm Oscarů včetně sošek pro nejlepší film, nejlepšího herce a nejlepšího režiséra. V roce 2006 byl vyhlášen šestým nejúspěšnějším muzikálem historie.
O účasti Keiry Knightley v projektu se čile jedná, studio nicméně odmítlo  informaci deníku Variety potvrdit. Podle britského deníku Telegraph ale už britská hvězdička podepsala smlouvu a právě prochází pěveckou průpravou.
Pro filmové fanoušky to jistě bude vítaná příležitost k debatám, jestli role potvrdí její talent, nebo - podle odpůrců - jen potvrdí status usměvavého věšáku na honosné róby.
Téměř jistý už je podle Telegraphu i její partner. Profesora Higginse by měl ztvárnit Daniel Day-Lewis. Pokud tedy nedá přednost účinkování po boku Nicole Kidmanové ve filmové verzi muzikálu Nine.
Knightley se v poslední době objevila ve snímcích Pýcha a předsudek, Piráti z Karibiku či Pokání, které jí vyneslo oscarovou nominaci. Daniel Day-Lewis je čerstvým držitelem Oscara za skvostné ztvárnění naftařského magnáta ze snímku Až na krev, druhou sošku má doma za film Moje levá noha.
emake by se na rozdíl od původního filmu, který vznikl kompletně v hollywoodských ateliérech, měl natáčet přímo v Londýně, kdykoliv to jen bude možné.
"Naše verze uchová kouzlo muzikálu, přitom postavy i Londýn roku 1912 oživí v mnohem věrohodnější a úžasnější podobě," slibuje Doug Belgrad z Columbia Pictures.
Jedním z producentů je Duncan Kenworthy, který natočil filmy Láska nebeská, Čtyři svatby a jeden pohřeb či Notting Hill.
Na projektu se podílí spolu s Cameronem Mackintoshem, producentem řady úspěšných muzikálu z West Endu i Broadwaye včetně Cats, Bídníci či Fantom opery. Ten už stojí i za dvěma novějšími adaptacemi muzikálu pro muzikálová prkna;  první vznikla v roce 1979, druhá v roce 2001.
O režisérovi zatím nebylo rozhodnuto, podle Telegraphu by ale Kenworthy rád získal Stevena Spielberga, Martina Scorseseho či Rogera Michella - režiséra zmíněného "londýnského" Notting Hillu.

aktuálně.cz

 

Zpět